mandag den 5. oktober 2009

Netværk og Vidensøkonomi



Der er utvivlsomt mange i små og store virksomheder, der i dag spekulerer over om det nu er tiden, at forlade den traditionelle organisatoriske model for at foreberede virksomheden til at det igen bliver opgangstider.


På HR messen Træfpunktet sagde Lars Kolind direkte. " Den funktionelle hierakiske organisation er udviklet til masseproduktion af biler!" Som sådan er den ikke til de udfordringer vi står overfor. I stedet skal vi have "people excellence", som "starter hos den enkelte medarbejder, og skaber rammer for menneskets udfoldelsesmuligheder - indenfor en paraply af værdier, mål og strategi."


Sort sol


Det lyder måske lidt "halleluja"; men når Lars taler om at værdier skabes, hvor der er bevægelse og kommunikation, ser jeg et billede for mig af tusinder af stære, der danner Sort Sol: Med et minumum af kommunikation, uden speciel ledelse skaber de enorme stæreflokke beskyttelse mod rovdyrs angreb (værdi).


Tilsvarende har vi i de seneste år set, at I virtuelle såkaldte sociale elektroniske netværk, kan der blandt homo sapiens arrangeres indsamlinger, gennemføres eftersøgninger og vælges præsidenter - uden et etableret system af ordrer, kun baseret på at mennesker af lyst udnytter deres ressourcer og personlighed, som de selv føler giver det meste til fællesskabet.


Læs selv Lars Kolind's blog - Kolindkuren

Ingen kommentarer:

Send en kommentar